5 plekken waar je jouw parfum moet spuiten!

Wil jij weten hoe je het uiterste uit je parfum kunt halen? Door je parfum op de juiste plekken te
spuiten blijft het luchtje langer aanwezig en is het beter te ruiken door iedereen om je heen! Lees de onderstaande 5 tips om te leren waar je jouw parfum het best kunt spuiten!

1. Warme plekjes

Voor optimale resultaten je parfum het beste op warme plekken spuiten. Dit komt omdat je parfum warmte nodig heeft om goed te kunnen verdampen. Spuit je parfum dus op plekken waar je bloedvaten het dichts tegen je huidoppervlakte zitten. Een aantal eventuele plekken zijn: achter je oren, je nek en hals, op je polsen en op je borst.

2. Parfum op kleding

Parfum blijft lekker lang zitten op kleding! Op een sjaal over trui is dit heerlijk. Let er wel op dat
parfum je kleding ook kan aantasten, test het dus eerst op een niet zichtbare plek van de kledingstuk (aan de binnenkant). Parfum kan ook vlekken achter laten of sieraden dor maken, wees hier dus altijd voorzichtig mee!

3. Harig en geurend

De geurmoleculen van in parfum blijven goed hangen in haar. Let er wel op dat te veel parfum in je haar er voor kan zorgen dat je haar gaat uitdrogen (vanwege de alcohol). Voor de mannen betekent dit dus dat je jouw parfum op je borsthaar kan spuiten en hoor de vrouwen op het hoofdhaar.

4. Moet je een parfum wrijven?

Nee dat moet niet, sterker nog voor optimaal resultaat kan je dit beter niet doen. Nu je weet waar je jouw parfum het best kunt spuiten, kan je de parfum op deze plekken aanbrengen en het vervolgens zijn werk laten doen. Op deze manier blijft de geurverloop die de parfumeur heeft gemaakt intact, dus eerst de topnoten, daarna de hartnoten en op het einde de basisnoten.

5. Wanneer breng je parfum opnieuw aan?

Spuit je parfum, op één dag, niet te vaak op. Het kan zo zijn dat jouw hersenen de geur van jouw parfum negeren en dat je daardoor denkt dat het luchtje al is uit gewerkt. Dit is vaak niet het geval! Vraag altijd eerst aan iemand of ze jouw geurtje ruiken alvorens je het opnieuw gaat op spuiten.

Bonustip!

Hoeveel parfum spray je op?

Een extra bonus tip!: het wordt aangeraden niet te veel parfum te spuiten bij gebruik. Blijf tussen de range van 2 tot 4 sprays zitten. Je wilt niet dat de hele kamer ruikt bij binnen komst maar pas als je iemand langs loopt of in de buurt van iemand staat. Dit is nou eenmaal veel intiemer. Af en toe is less more.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top