6 Tips om je parfum langer te blijven ruiken!

1. Spuit je parfum op je huid

Parfum blijft langer zitten op ‘warme’ plekken, zorg er dus voor dat je jouw parfum sprayt voor het omkleden. Zo komt alle het parfum op je huid terecht en wordt het geactiveerd door je lichaamswarmte! Jouw geur zal zou veel langer blijven hangen!

2. Wrijf je polsen niet over elkaar

Een fout die doorgaans veel wordt gemaakt is het over elkaar wrijven van de polsen om zo de parfum beter te verspreiden. Deze aanpak vernietigt niet de geurmoleculen (dat is simpelweg niet mogelijk) maar vernietigt wel de ‘gebalanceerde creatie’ van de parfumeur. Spray voor een gelijkmatige verdeling een aantal keer (max. 4 keer) van een 10 tot 20 cm afstand.

3. Waar moet ik mijn parfum spuiten?

Check de blog ‘Waar je parfum te spuiten voor een optimaal resultaat’ voor een uitgebreid antwoord!

4. Spuit je parfum na het douchen en op een vochtige huid

Spuit je parfum voor optimale resultaat op net na het douchen en het aanbrengen van een geurloze ‘moisturizer’. Een warme douche zal je poriën openen en parfum blijft veel langer zitten op een licht vettige huid!

5. Bescherm je parfum

Bescherm jouw parfum van vijanden: vocht, warmte en licht. Bewaar je parfum in een koele en droge plaats, weg van direct zonlicht. De Scentsright travelcase helpt je hier optimaal bij!

6. Gebruik parfum met krachtige basisnoten

Een parfum is opgebouwd uit drie ‘noten’. Top-, hart-, en basisnoten. De parfum opent met de topnoten, die na een korte tijd verdwijnen en opgevolgd worden door de hartnoten. De basisnoten blijven het langst hangen, zorg er dus voor dat je intensere basisnoten kiest zodat je parfum langer blijft hangen. Enkele veel gebruikte basisnoten zijn: patchouli, wierook, vanille en cederhout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top